Voorbereiding en begeleiding

Voorbereiding en begeleiding

Voorbereidingen
Tijdens je intake gesprek nemen we alle tijd om je goed voor te lichten met betrekking tot de praktische zaken van je reis naar Nepal. Alle onderwerpen komen dan aan bod. Hieronder alvast een korte opsomming.

Korte checklist – Officiële documenten
Voor een reis naar Nepal heb je een paspoort nog dat nog geldig is tot 6 maanden na terugkeer en een visum. Een visum kan je vrij eenvoudig verkrijgen bij aankomst op het vliegveld in Kathmandu. Hiervoor dien je 2 pasfoto’s te overleggen en contant af te rekenen (euro’s of dollars). Dit is goedkoper dan een visum aanvragen op het Nepalese consulaat in Nederland.

Vaccinaties
We raden je aan om zes weken voor je naar Nepal vliegt een afspraak te maken met een reizigerskliniek zoals de GGD om verzekerd te zijn van de volgende vaccinaties: DTP, Buiktyfus, Hepatitis A. Je kan ook een mantoux test laten doen. NB: in ons deel van Nepal komt geen malaria voor.

Tips
Ga binnen een maand voor vertrek nog eens langs je tandarts voor een controle en vraag je bank voor een nieuwe pinpas. Neem een reisverzekering die niet alleen toerisme dekt maar ook vrijwilligerswerk of stage lopen in het buitenland. Breng een fotokopie van je paspoort mee alsmede een aantal losse paspoort foto’s, een goede zaklamp, multi-vitamines en een cijferslot. Tenslotte: registreer je vooraf online bij je ambassade of consulaat in Kathmandu zodat je ook voor hen bereikbaar bent in geval van calamiteiten.

Begeleiding in Nepal
We bieden 100% begeleiding die al begint bij aankomst op het vliegveld. We verzorgen een airport-pickup, overnachtingen in hotels, Nepalese taal- en cultuurlessen en alle transfers tot aan je werklocatie / gastgezin, waar je kost en inwoning krijgt.
Er staat 24/7 een coördinator voor je klaar binnen de regio voor raad en daad. Er is zowel een regionale coördinator in de stad Pokhara als in de hoofdstad Kathmandu. Ook zij kunnen je assisteren bij allerlei praktische zaken.
Je gezondheid is ook onze zorg; we leggen je daarom alle mogelijke gevaren uit en hoe je deze kan voorkomen of beperken. We laten je zien waar de betrouwbare ziekenhuizen, tandartsen en apotheken zich bevinden, mocht je deze toch nodig hebben.
M.a.w. wij zorgen ervoor dat de randvoorwaarden prima in orde zijn zodat jij de ervaring van je leven kan hebben!

We hebben een informatief boekje samengesteld over vrijwilligerswerk bij Stichting Maya dat je ten tijde van je intake gesprek uitgereikt krijgt. Hierin vind je alles terug en nog veel meer.