Studiereizen

Studiereizen

‘Wij kunnen dit, hier hebben wij voor gestudeerd.’ Roept een student die waarschijnlijk voor het eerst in zijn leven de mouwen opstroopt op een bouwplaats. En theorie en praktijk blijken soms ver uit elkaar te liggen. Daarom is zo’n reis ontzettend leerzaam. Je krijgt de kans dat wat je geleerd hebt toe te passen onder andere omstandigheden, met beperkte middelen en met extra barrières. De kans om nieuwe problemen te lijf te gaan én op te lossen. Zelfontplooiing in sneltreinvaart.

Op aanvraag organiseren we allerlei soorten studiereizen. Eerder dit jaar hebben we een groep van 22 studenten van de TU Eindhoven op bezoek gehad samen met hun professoren. Het was een combinatie van werken aan case-studies (onderzoek) en praktijkervaring opdoen (helpen bouwen van 4 biogas installaties). Gedurende ruim een week was de groep op locatie en aansluitend was er tijd voor avontuur in de vorm van een korte trek door de Himalaya en een junglesafari. Eenzelfde soort reis kunnen we bieden voor een groot aantal studies zoals antropologie, sociologie, tropische landbouw, regional development studies en uiteraard ontwikkelingssamenwerking.

Reizen voor scholieren
‘Een onvergetelijke reis.’ Zo omschrijven scholieren het zelf als hen gevraagd wordt hoe ze hun reis door Nepal ervaren hebben. Bij gastgezinnen slapen, Engels spreken, met de handen eten en 2 weken leven zonder mobiel. Zo maar enkele kreten die bij hen opkomen als ze terugdenken aan de reis van hun leven. De mooiste vonden wij: ‘Niet zo snel oordelen, want anders is ook goed.’

En die laatste geeft precies aan wat zo’n reis met middelbare scholieren doet. Het verbreedt hun horizon enorm en opent hun wereld. Een ervaring die ze een heel leven mee zullen dragen.

We bieden een 2 weekse geheel verzorgde formule van ontvangst op het vliegveld tot drop-off bij hetzelfde vliegveld 2 weken later. Alle transfers en overnachtingen zijn verzorgd. Veel contact met leeftijdsgenoten tijdens bezoek aan school, participeren aan sportdagen en verblijf bij gastgezinnen.
Letterlijk hoogtepunt is voor de meeste leerlingen een trekking door de voetheuvels van de Himalaya naar Poon Hill. Een paar dagen doorbijten en grenzen verleggen om een uniek uitzicht te krijgen op de besneeuwde bergtoppen. Ook dit deel kunnen we aanbieden samen met Nepalese leeftijdsgenoten. Uiteraard met ervaren berggidsen en dragers en een Nederlandstalige gids.

Ook in 2015 hebben we weer 2 scholen ontvangen.

Voor een indruk van de reizen van het VMBO Carmel College uit 2013 en 2015 kijk je op ons facebook album.

Voor meer informatie en mogelijkheden, neem contact met ons op.

Pluspunten
We hebben een aantal fijne gastgezinnen waar studenten kunnen verblijven en mee-eten. Dit staat garant voor veel contact met de lokale bevolking en een unieke ervaring.
Er is de mogelijkheid tot het herbergen van grote groepen (tot max. 25 personen.)
Een groot deel van het jaar bieden we Nederlandstalige begeleiders ter plaatse.
We hanteren zeer vriendelijke tarieven aangezien alles rechtstreeks geregeld wordt zonder tussenkomst van commerciële partijen. Dat geldt ook voor de elementen als trekking en safari.

Voor meer informatie en mogelijkheden, neem contact met ons op.