Kosten

Kosten

Vrijwilligerswerk in Nepal is helaas niet gratis. Zodra je inschrijving definitief is (d.w.z. na het kennismakings-gesprek) vragen we je om 100 euro te voldoen als bevestiging van jouw kant en als commitment naar Nepal toe. Dit is voor ons het teken dat we ons maximaal gaan inzetten om jouw aandeel een succes te maken. Dit geld gebruiken we vervolgens voor je opvang bij aankomst in Kathmandu en de introductiedagen. Vervolgens vragen we een bijdrage per maand die bestaat uit de volgende twee componenten: (1) Kost en inwoning. Onze projecten liggen voor het grootste deel ver buiten de toeristische gebieden wat inhoudt dat we de huisvesting verzorgen op de projectlocatie. Hiervoor hebben we een aantal gezellige en vooral betrouwbare Nepalese gastgezinnen waar je kost en inwoning geniet. Hiervoor vragen we je een bijdrage in de kosten. (2) Begeleiding. Tevens bieden we zowel een goede voorbereiding in Nederland als een gedegen begeleiding op locatie. Wat deze precies inhouden lees je hier. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Samen zijn deze kosten € 550,- voor de eerste maand (waarin je veel begeleiding nodig zal hebben) en € 390,- voor de daaropvolgende maanden. NB: Voor MBO studenten die stage lopen gelden andere tarieven ivm de vereiste specifieke begeleiding volgens de SBB erkenning (voorheen Calibris). De opvang bij aankomst en de introductiedagen bestaan uit: airport pickup, overnachting in hotel in Kathmandu na aankomst, transfer van Kathmandu naar Pokhara via touringcar, 2 daagse taal- en cultuurcursus inclusief hotelovernachtingen, transfer van Pokhara naar je locatie indien mogelijk vergezeld van je coördinator. Verder voorzien we je van een plattegrond van de stad en de vallei, helpen we je met het verkrijgen van een SIM kaart en geven we je een hip Maya T-shirt cadeau!
Bijkomend voordeel: Je ontvangt van ons een vrijwilligers-pas die recht geeft op kortingen in restaurants, op entree’s en op tal van activiteiten als paragliding, trekkings, safari en raften.

Voor stageplaatsen in Nederland geldt een aangepast tarief van €150 per 10 weken of €300 per semester (20 weken). Dit aangezien bijna alle hogescholen tegenwoordig professionele begeleiding verwachten en een werklocatie. Hiervoor moeten we helaas kosten doorberekenen aangezien de hogescholen zelf deze niet willen dragen. De kosten van de inschrijving kunnen op deze bedragen in mindering worden gebracht.